Sarajlije će Novu godinu dočekati s Čolom ispred Vječne vatre

Najluđu noć u godini građani Sarajeva te gosti iz regije i svijeta obilježit će ispred Vječne vatre uz, kako je i ranije bilo poznato, neke od najvećih muzičkih zvijezda s ovih prostora. Zvijezda večeri 31. decembra će biti Zdravko Čolić.

Lokacija dočeka Nove godine konačno je potvrđena danas na konferenciji za medije nakon nekoliko sedmica nagađanja. Podsjećamo, u najluđu noć ljubitelje dočeka Nove godine na otvorenom uvest će regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić.

Dan prije, odnosno 30. decembra, nastupit će Sarajevska filharmonija, a u noći s prvog na drugi januar u Sarajevu će nastupiti nikad prevaziđena Crvena jabuka.

Uz ples će početi proslava u Sarajevu. Naime, 30. decembra će biti priređen performans za sve posjetitelje koji će imati priliku plesati na ulicama grada te će svi prisutni dati svoj doprinos ludoj zabavi.

Gradonačelnik Abdulah Skaka se zahvalio Nerminu Muzuru, Nedžadu Ajnadžiću te načelnicima i drugih sarajevskih općina koji su podržali javni doček Nove godine.

“Ove godine sadržaj smo produžili na tri dana i siguran sam da će ovo biti najbolji institucionalni organizirani doček Nove godine”, kazao je Skaka i pozvao medije da promovišu Sarajevo.

Sarajevo i Sarajlije su uvijek bili dobri domaćini, zaključio je Skaka.

Prisutnim medijima se obratio i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković koji je podsjetio na kafu s gradonačelnikom Skakom koja se desila prošle godine i bila uvod za ovakav događaj.

“To je bila važna odluka i od prošle godine Sarajevo prvo bira ko će biti prvi na dočeku Nove godine. Sada svi gledaju i čitaju ko će biti ovdje i drago mi je da su to najveće zvijezde regiona i naše Sarajlije”, kazao je Konaković.

Napomenuo je da je kontinuitet važan i da je smanjen budžet, ali da je ono što se dobije mnogo više.

“Ja sam dio generacije koja je odrastala uz Čolinu i Merlinovu muziku, uz njihove živote. Postavili smo standarde i posebno mi je zadovoljstvo što je promocija ovog događaja na nivou kakakv Sarajevo zaslužuje”, dodao je Konaković.

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske općine.

Doček Nove godine tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo. Sarajevo je prošle godine bilo regionalni centar kada je Nova godina na Trgu BiH u Sarajevu dočekana uz Dinu Merlina.

Čola: Sarajevo je moj grad, ovo je posebno emotivna priča koja nije vezana za novac

Današnjoj konferenciji za medije na kojoj je javnost upoznata o detaljima proslave Nove godine prisustvovao je i slavni pjevač Zdravko Čolić Čola, zvijezda ovogodišnjeg javnog dočeka ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Čola je kazao da je prošlogodišnji veliki doček Nove godine u Sarajevu s Dinom Merlinom fantastično odjeknuo u javnosti, a da se potom on odlučio ući u tu priču.

“Sarajevo ranije nije organizovalo pompezne dočeke. Radujem se i zahvaljujem jer ste me predložili. Ja pripadam ovom gradu, poštujem ga i prihvatam da budem tu bez obzira na druge ponude”, rekao je Čolić.

Dodao je kako je riječ o posebnoj emotivnoj priči koja nije vezana za novac, jer je Sarajevo njegov grad.

“Emotivni pristup važniji je od zarade, iako je i ona važna”, rekao je poznati muzičar.

Istaknuto je da će produkcija biti vrhunska i da Čolina ekipa već radi na organizaciji.

“Novogodišnji nastupi su posebna fešta. To nisu solistički koncerti, već veselje koje pripada svima nama pa se razlikuju program, atmosfera, ukrasi…”, najavio je dodajući kako će biti “sretno i berićetno”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*