BIO JE DIJETE ZA POŽELJETI| Tuga u Tuzli nakon samoubistva dječaka: Pogledajte šta se desilo…

Tuga i nevjerica okovale su tuzlansko naselje Moluhe u kojem je 15-godišnji dječak inicijala S.S. jučer izvršio samoubistvo uz pomoć lovačke puške.

Komšije ovog 15-godišnjaka koji je rodom iz Zvornika, inače učenika prvog razreda Srednje elektrotehničke škole u Tuzli, poznaju kao finog i uzornog tinejdžera, a s nevjericom su dočekali vijest da je život odlučio okončati na ovakav način.

Tijelo u kući pronašla majka

Neobičan zvuk iz kuće u kojoj je S.S. živio sa svojom majkom i starijim bratom i sestrom začuo se jučer oko 12 sati, a jedan od komšija koji se zadesio u neposrednoj blizini, priča nam da je njegovo beživotno tijelo skoro sat i po nakon tragedije pronašla majka koja je još uvijek u stanju šoka.

Dosadašnja istraga potvrdila je da je S.S. samoubistvo izvršio uz pomoć lovačke puške, takozvane dvocijevke, a kako saznaje portal Klix.ba oružje je pripadalo njegovom ocu koji radi u Austriji.

“Njegov otac je lovac, ali niko od nas ne zna kako je dječak uspio pronaći pušku koja se nalazila iza regala. Kako su nam rekli, ostavio je oproštajno pismo, ali mi ne znamo šta piše u njemu. On je, vjerujte bilo dijete za poželjeti. Prije biste rekli da je djevojčica, koliko je bio fin, nježan, pametan, imao je sve petice u školi, nikada nije prošao, a da nas ne pozdravi”, priča komšija uz molbu da se ne objavljuje njegov identitet.

Dva dana prije nego što je odlučio podići ruku na sebe, S.S. nije išao u školu, a majci se požalio na bolove u stomaku.

“Možda se pripremao za to da ostane sam u kući kako bi se ubio. Znam da je samoubistvo izvršio u vrijeme kada je majka bila vani, a brat i sestra na fakultetu. On nikada oružje nije volio, a nikome nije jasno kako je uspio to uraditi s takvom puškom koja ima duge cijevi”, nastavlja sagovornik Klixa koji još uvijek ne može da vjeruje kakva tragedija se dogodila u ovom naselju.

Pušku sam sastavio

Jedna od komšinica koju su novinari ovog portala zatekli u blizini kuće u kojoj se dogodila ova tragedija, kroz razgovor je kazala da se oružje i municija nisu nalazili na istom mjestu, a dječak je prije nesretnog čina pušku prvenstveno sastavio.

Komšije navode i da se dječak s porodicom u sprat kuće koji su iznajmili u tuzlanskom naselju Moluhe doselio prije šest mjeseci, naglasivši da su svi bili izuzetno mirni i povučeni.

Kao što smo već pisali, uviđaj su na mjestu tragedije obavili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i dežurni kantonalni tužilac.

“Nema nikakvih tragova niti dokaza koji upućuju na krivično djelo, ili nešto sumnjivo. Ovaj predmet će biti zatvoren kao tragedija, odnosno samoubistvo”, izjavio je ranije za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pretpostavlja se da je motiv zbog kojeg je odlučio dići ruku na sebe S.S. naveo u oproštajnom pismu, čiji detalji zasad nisu poznati.

Dženaza nesretnom S.S. bit će klanjana sutra u naselju Moluhe u Tuzli.

Bportal.ba/Klix.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*